Самки благородного оленя завітали до лісівників під час підгодівлі

З початку зими в усіх філіях Державного підприємства «Ліси України» розпочалася підгодівля диких тварин. Для цього лісівники закладають у годівниці заздалегідь заготовлені корми: сіно, віники листяних порід, зерно, коренеплоди, а також сіль, за допомогою якої дикі тварини краще перетравлюють корм, швидше розвиваються й зміцнюють здоров’я.
Єгері регулярно перевіряють й прибирають підгодівельні майданчики, а також контролюють, щоб у годівницях була достатня кількість корму. Інколи вони зустрічають диких тварин прямо біля майданчиків, як, наприклад, працівники одного з філій ДП «Ліси України» натрапили на самок оленя благородного.
Лісівники зазначають, що надто близько тваринки підходити побоюються, але завжди з нетерпінням чекають на поповнення годівничок свіжим кормом.
Сьогодні підгодівля диких тварин це на 100% дотаційний напрям діяльності ДП «Ліси України», який підтримується для збереження біорізноманіття природи України. Задля утримання господарств підприємство ніяким чином не залучає державний бюджет, а витрачає виключно зароблені кошти.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?